Viivästynyt unijakso on epätyypillisistä unirytmeistä yleisin. Viivästyneelle unijaksolle on tyypillistä, että henkilön normaali nukahtamisaika, ja vastaavasti myös heräämisaika on myöhemmin kuin tavallisilla ihmisillä. Virkein työskentelyaika saattaa olla illalla tai yöllä, nukahtaminen pikkutunneilla ja herääminen iltapäivällä. Teini-iässä alkanut VUJ usein paranee aikuisiällä, lapsuudessa alkanut VUJ kestää yleensä läpi elämän.
Aikaistuneessa unijaksossa vuorokausirytmi on aikaistunut verrattuna normaaliin unirytmiin. Henkilö nukahtaa aikaisin illalla ja herää aikaisin aamuyöstä.
Muu kuin 24-tuntinen vuorokausirytmi on vuorokausirytmipoikkeama, jossa joko vuorokausirytmin pituus on tavanomaisesta poikkeava tai tavanomaisen rytmin ylläpitämiseen tarvittava tahdistusmekanismi ei toimi kunnolla. Useimmiten seurauksena on se, että unirytmi siirtyy joka päivä hieman eteenpäin ja nukahtaminen tapahtuu joka ilta myöhemmin.
Epäsäännölliselle unirytmille on tyypillistä selkeän pääunijakson puuttuminen ja se, että uni jakautuu sattumanvaraisesti eripituisiin jaksoihin vuorokautta. Näiden unijaksojen yhteenlaskettu pituus vastaa yleensä normaalia tai lähes normaalia henkilön ikään liittyvää unentarvetta.
Suomenkielisiä aiheen kunnolla kattavia tekstejä odotellessa voi tutustua vaikka englanninkielisen wikipedian artikkeleihin:
Kansainvälinen järjestö Circadian Sleep Disorders Network on koonnut sivuilleen hyvän informaatiopaketin, sekä kattavat valikoimat asiaan liittyviä linkkejä http://circadiansleepdisorders.org/